Siirry sisältöön
Varaa aika

Hoidot

Hinnasto

1.4.23 alkaen
Hinnat voimassa toistaiseksi. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään.

Maksutavat: käteinen, yleisimmät maksukortit, SmartumPay ja epassi-hyvinvointietu.

Mikäli haluaisit varata hoidon samalle päivälle lähetä viesti numeroon 0451324561.

Vältäthän voimakkaita hajusteita tullessasi hierontaan, kiitos!

Lahjakortit voimassa 3 kk.

Peruutukset

Muistathan peruuttaa ajoissa, hoitojen kohdalla edellisen päivän klo 12 mennessä, jumppien kohdalla 12 h ennen.

Käyttämättömästä ja/tai myöhässä peruutetusta tai peruuttamattomasta ajasta veloitetaan hoidon maksu.

Akuutit peruutukset (sairastumiset) mieluiten tekstiviestillä 0451324561.

Zoom-jumpissa, mikäli olet ilmoittautunut (maksu kerrasta veloitetaan), saat nauhoitteen tunnista, joten vaikka et pääsisi ks. aikana tekemään harjoitusta, saat kuitenkin tehtyä sen itsenäisesti sopivana ajankohtana.

Hoitona voi olla klassinen hieronta, joka on hoitotarkoituksessa suoritettavaa pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa liikkuvaa painamista. Se tehdään sivelyjen, hankausten, pusertelujen ja erilaisten taputusten muodossa. Hieronta on maailman vanhimpia hoitomuotoja. Tarkoituksena on poistaa lihasten lepojähmeys, rentouttaa jännittyneet lihakset, ylläpitää lihasten venyvyyttä ja nivelten liikelaajuuksia, nopeuttaa rasituksesta palautumista, lievittää välitöntä ja viivästynyttä lihaskipua, laukaista lihaskouristuksia, ehkäistä rasitusvammojen syntyä ja auttaa rasitusvammojen paranemista.

– Päähieronta on osa klassista hierontaa, mikäli kaipaa vain niska-hartiaseudun ja käsivarsien käsittelyä.

Lyhyempi purentalihashieronta on saatavilla myös tähän aikaan. Purentalihashieronta voi auttaa narskuttelussa, päänsärkyyn, leukojen naksuntaan, äänen käheyteen ym. vaivoihin.

Kesto 60 minuuttia, mutta varaus on 80 minuuttia, jotta sinulla on aikaa rauhassa palautua hoidosta.

Hoitona voi olla pidempi klassinen hieronta, tai esimerkiksi lymfahoito eli aineenvaihduntaa tehostava hieronta, myös Virkistävä jalkahieronta mahtuu tähän aikaan.

Pidempi klassinen hieronta sopii erinomaisesti koko vartalon käsittelyyn tai ylä- tai alavartalon tehokkaampaan käsittelyyn, mikäli vaiva on ollut pidempään tai tarvitsee tahokkaampaa otetta vaikka harrastuksen painotteisuuden vuoksi. Lisäksi pidempi purentalihashieronta sopii tähän.

– Lymfahoito tarkoittaa käsin tehtyä imunesteen virtaussuuntaan tapahtuvaa pumppausliikettä, joka tehostaa imunesteen virtausta. Lymfahieronnalla autetaan patoutunutta imunestettä liikkeelle. Imunesteen virtausta voi hidastaa mm. yksipuolinen fyysinen työ, liikkumattomuus, yleinen rasittuminen tai erilaiset sairaudet ja traumat. Tämä on erittäin palauttava hoito, joka rauhoittaa ja toisaalta aktivoi elimistön toimintoja tehokkaasti. Suosittelen lämpimästi erityisesti stressaantuneille!

Lymfahieronnan vaikutuksia ovat mm; nesteiden kulkeutuminen kudoksista, rentoutumisen lisääntyminen ja rem-univaiheen syveneminen, suolen toiminnan aktivoituminen ja immuniteetin vahvistuminen, kun taudinaiheuttajat poistuvat paremmin. Lymfaa suosittelen erityisesti sarjana, viisi kertaa -5 % ja 10 kertaa -10 %.

– Virkistävä Jalkahieronta sisältää alavartalon käsittelyn ensin lämmittävällä klassisella hieronnalla, jonka jälkeen käsitellään samat alueet imukupeilla (alipainehieronta), jotka vaikuttavat tehokkaasti kiihdyttäen aineenvaihduntaa sekä lymfa- ja nestekiertoa. Lopuksi vielä laitetaan jalkavoide, jolloin jalat todella saavat tehokosteutuksen!

Imukupeilla on saatu erinomaisia tuloksia myös kosmeettisen selluliitin ja lihasjännitysten hoidossa.

Kesto 90 minuuttia, lymfan 70-80 minuuttia, Virkistävän jalkahieronnan 80 minuuttia, varaus 1h 50 minuuttia, jotta palautumiselle jää aikaa.

 Case Study-hoidot -20 %.

Aromaterapia on kasveista saatujen aromaattisten, eteeristen öljyjen terapeuttista käyttöä edistämään fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Sitä käytetään mm. hierontojen osana, mutta myös esimerkiksi kompresseina ja kylpyinä.

Eteeriset öljyt sisältävät aineosia jotka vaikuttavat kehoon kolmella tavalla; farmakologisesti, päästessään verenkiertoon eteerinen öljy voi reagoida hormonien ja entsyymien kanssa saaden aikaan fyysisen reaktion kehossa. Fysiologisesti eteeriset öljyt rauhoittavat tai stimuloivat kehoa, ja psykologisesti; hengitettynä eteeriset öljyt vaikuttavat mieleen ja tunteisiin.

Hintaan sisältyy konsultaatio ja hierontahoito.

Energeettinen Aromahieronta tehdään joko käsiin, jalkoihin tai selän alueelle. Eteeriset ja kasviöljyt tukevat hoitoa terveyttä edistävällä vaikutuksellaan. Hoito auttaa rentoutumaan sekä fyysisesti että psyykkisesti. Suositeltavaa on käydä läpi kaikki osiot ja ne voi käydä melko tiiviistikin. Tämä on erinomainen hoito stressaantuneille ja väsyneille henkilöille.

Energeettisen Aromahieronnan tarkoitus mielelle ja sielulle;

saada aikaan rentoutusta ja poistaa kramppeja, tuoda tyytyväisyyden ja rauhan tunnetta, tuoda hyvä mieltä ja oloa, antaa lisää elämänlaatua.

Tarkoitus keholle;

saada aikaan pieni verenpaineen lasku, hengityksen syventäminen ja siten hapenottokyvyn paraneminen, paikallinen verenkierron lisääntyminen, lymfan aktivoituminen sekä kivunlievitys.

Ensimmäiselle hoitokerralle varataan aikaa 90 minuuttia, jolloin käydään läpi mahdolliset esteet eteeristen öljyjen käytölle. Haetaan eteerisistä öljyistä sopiva yhdistelmä (max. kolme öljyä), joista sekoitetaan hieronnassa käytettävä öljy pohjaöljyn kanssa. Käyttämättä jääneen öljysekoituksen saa mukaan tällä ensimmäisellä kerralla. Jatkokerrat kestävät n. 60 min.

Asennon hallinnan tarkastelua ja neuvontaa, esim. Spiraalistabilaatio-harjoituksia ja barre-harjoittelua.

Myös mahdollista tehdä TFH eli sovelletun kinesiologian tasapainotus, jossa haetaan kireyden taustalla olevaa heikkoa lihasta. John F. Thien kehittämä menetelmä kohdistuu ”heikossa” lihaksessa olevaan epätasapainon purkamiseen ja näin myös ”kireä” lihas voi rentoutua ja palautua sopivaan jännitystilaan. Kehon energiavirtoihin voi vaikuttaa tasapainottamalla perinteisen kiinalaisen lääketieteen meridiaaneja, stimuloimalla käsin neurolymfaattisia ja neurovaskulaarisia heijastuspisteitä sekä stimuloimalla varsinaisia akupisteitä. Jos tulet ensimmäistä kertaa TFH.in varaa puolentoista tunnin aika!

Kesto tunnin tai puolitoista.

 

Hoitava Hengitys HB®

Harjoittelun tavoitteena sada aikaan normaali hengitys: Rauhallista, säännöllistä, näkymätöntä ja äänetöntä sekä volyymiltaan normaalia.

Häiriintyneen hengityksen merkkejä on:

 • Suun kautta hengittäminen
 • Toistuva huokailu ja haukottelu
 • Nenän niiskuttaminen, kurkun selvittely, rykiminen
 • Äänekäs hengitys levossa, paljon näkyviä hengitysliikkeitä, keuhkojen yläosalla hengittäminen

Harjoitteilla hengitystä syvennetään ja samalla kevennetään.

Kesto tunnin tai puolitoista.

Tällä hetkellä tauolla.

Uusi kausi alkaa elokuussa!
Aamuherättely Zoomissa. Linkki lähetetään edellisenä iltana spostiin.
Miltä keho ja liike tänään tuntuu. Millainen on tämän aamun hyvä asento? Lempeän tehokkaita harjoitteita, jotka tehdään ilman välineitä tai kotoa löytyvillä välineillä; tyyny, pyyhe, seinä jota vasten tehdä liikkeitä, jakkara, vesipullo painoksi tms.

Tunnit jatkuvat joulukuun 20. pv asti.

Tällä hetkellä tauolla.

Barreharjoittelu on ryhdin hakemista ja ylläpitämistä baletin tapaan. Pohjautuu tanssijoiden käyttämään kuntouttavaan harjoitteluun, joka kohdistuu erityisesti keski- ja alavartaloon. Hitaat tai nopeutuvat liikkeet saavat aikaan tunteen pitkästä ja hyvin asettuvasta kropasta 😉

Sukat kannattaa olla jalassa ja sopivan korkuinen tuolin selkänoja, lipasto tms. ”barreksi”. Mahdollisesti käytämme jumppakuminauhaa harjoittelun tehostamiseksi, palloa tai tyynyä linjauksen helpottamiseksi ja jotain pientä koroketta, esim. joogablokki, paksu kirja tms.

Tunnit jatkuvat joulukuun 21.pv asti.

Hinta riipuen ryhmän koosta, kysy!

Harjoittelun tavoitteena sada aikaan normaali hengitys: Rauhallista, säännöllistä, näkymätöntä ja äänetöntä sekä volyymiltaan normaalia.

Harjoitukset perustuvat Konstantin Buteykon keksimään menetelmään, jossa hengitystä pienennetään, jotta elimistö saa enemmän happea käyttöönsä ja näin terveydentila kohenee. Buteyko tarkasteli hengitystä sairasosastolla, jossa hän pani merkille, että kuolemaa lähestyvät potilaat rupesivat hengittämään isommin, haukkomaan happea. Buteyko itse kärsi korkean verenpaineen aiheuttamasta päänsärystä ja kokeili hengityksen vähentämistä itsellään ja sai aikaan muutoksen.

Hengitys on pitkään ymmärretty väärin; on ajateltu, että mitä enemmän happea haukkoo, sitä paremmin saa happea. Ikävä kyllä, suuri sisäänhengitys usein johtaa suureen uloshengitykseen ja näin happivajeeseen. Normaali hengitysvolyymi on 4-6l/ min. Astmaatikolla, kuorsaajalla ja uniapneetikolla se voi olla jopa kolminkertainen. Hapen täytyy irtautua verestä, jotta elimet ja kudokset voivat sen hyödykseen käyttää ja irtaantumiseen tarvitaan hiilidioksidia.

Häiriintyneen hengityksen merkkejä on:

 • Suun kautta hengittäminen
 • Toistuva huokailu ja haukottelu
 • Nenän niiskuttaminen, kurkun selvittely, rykiminen
 • Äänekäs hengitys levossa, paljon näkyviä hengitysliikkeitä, keuhkojen yläosalla hengittäminen

Miksi hengitys häiriintyy?

 • Stressi, jännitys, varuillaan olo
 • Ruokavalio, ylensyönti, suolisto-ongelmat, liikunnan puute, liiallinen lämpö, melu, teknostressi
 • Väärä uskomus suuren hengityksen terveellisyydestä, suuri hengitys liikkuessa
 • Suun kautta hengittäminen

Miksi valintani on aidot kasviöljyt?

Puhtaat ja luonnolliset kasviöljyt tuotetaan tarkoin valikoiduista siemenistä, hedelmäkivistä tai juurista ensimmäistä kylmäpuristusta tai öljyyn uuttamismenetelmää käyttäen. Öljyihin ei lisätä synteettisiä väriaineita tai hajusteita. Ne sisältävät hapettumista ehkäisevää luonnollista E-vitamiinia.

Öljyjen stimuloivat, pehmentävät, ravitsevat ja suojaavat vaikutukset ovat peräisin jokaiselle kasville ominaisista aktiivisista ainesosista sekä kasvien sisältämistä saippuoitumattomista aineista. Esimerkiksi jojoba, aloe vera, aprikoosinkiviöljy jne.

Ihon epätasapainoon, ärtymiseen tai herkistymiseen sekä luonnollisiin ikääntymisen merkkeihin vaikuttavat monet eri tekijät. Yksi merkittävimmistä ihokudosten rappeutumiseen, ryppyjen ilmaantumiseen ja ihon kuivumiseen johtavista syistä on kuitenkin ihon kimmoisana ja hehkeänä pitävien tali- ja hikirauhasten toiminnan hidastuminen. Öljyjä on pitkään käytetty tämän rasvaepätasapainon korjaamiseen.

Tässä muutama esimerkki käytössäni olevista öljyistä

Jojoba

Kosteuttava ja pehmittävä, ihoa korjaavia ja ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä vaikutuksia. Ihon- ja hiustenhoitoon sekä tulehduksia parantamaan antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi. Myös ihotulehduksiin. Talineritystä tasapainottamaan. Luontainen aurinkosuoja noin neljä.

Aloe vera

Intiaanien tuntemaa vanhaa rohtokasvia on käytetty paiseiden, finnien ja allergian hoitoon sekä estämään hiustenlähtöä. Aloe veralla on kyky ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja edistää verenkiertoa. Se elvyttää ja kiinteyttää ihokudosta ja sopii etenkin kuivalle, väsyneelle, veltolle ja tulehtuneelle iholle. Hieronnassa Aloe Veraa käytetään rentouttamaan lihasjännityksiä.

Viinirypäleensiemenöljy

Ohut ja väritön öljy joka imeytyy ihoon tehokkaasti. Öljyn sisältämät flavonoidit ja e-vitamiini pehmentävät ja suojaavat sekä elvyttävät ihoa tehokkaasti.

Mustakuminan siemenöljy

sisältää runsaasti linolihappoa mikä auttaa ihoa uudistumaan ja ihon aineenvaihduntaa tehostumaan. Helpottaa lihasjännityksiä ja virkistää päänahkaa.

Kehäkukkaöljy

on hellävarainen ja tehokas, jolla voidaan hoitaa herkkää ja ärtynyttä ihoa, muun muassa vauvan ihoa. Öljyn keltainen väri sisältää yhdeksää eri biologisesti vaikuttavaa ainetta, esim. karoteenia, joilla voi tukea ihosyövän hoitoa. Menestyksellisesti sitä on käytetty myös haavojen ja ihottumien parantamiseen. Hieronnassa rauhoittaa hermostoa ja siitä on apua vatsan, maksan ja pernan hoitoon.

Aprikoosinkiviöljy

Aprikoosinkiviöljy on mieto, hyvin imeytyvä, kaikille ihotyypeille sopiva perusöljy. Se pehmentää ja rauhoittaa herkkää ihoa sekä aktivoi ihon toimintaa, kiinteyttää ihokudosta ja varastoi kosteutta ihoon. Lievittää kutinaa ja tulehdusta.

Seesaminsiemenöljy

imeytyy syvälle ihoon päästäen elintärkeät ravintoaineet kehon käyttöön. Seesaminsiemenöljy piristää väsynyttä ja stressaantunutta ihoa sekä lievittää niveltulehdusta. Sillä on bakteereja ja sieniä tuhoavia ominaisuuksia ja se suojaa ihoa auringon haitalliselta UVA-säteilyltä.